%0 Journal Article %T کاربردنظام تقاضای معکوس ترکیبی (SIDS) برای محصولات گوشتی در استان مازندران %J Agricultural Economics %I انجمن اقتصاد کشاورزی ایران %Z 2008-5524 %A عطائی سلوط, کمال %A صبوحی, محمود %A مهجوری کارمزدی, کمیل %D 2016 %\ 09/01/2016 %V 10 %N 2 %P 131-145 %! کاربردنظام تقاضای معکوس ترکیبی (SIDS) برای محصولات گوشتی در استان مازندران %K استان مازندران %K سیستم تقاضای معکوس ترکیبی (SIDS) %K کشش تابع تقاضا %K محصولات گوشتی %R 10.22034/iaes.2016.20291 %X نوسان‌های قیمت مواد غذایی، یکی از دشواری‌های تاریخی اقتصاد ایران بوده که نارضایتی در بین تمامی گروه‌های جامعه و بدنبال آن، به چالش کشیدن مسئولان و دولتمردان را در پی داشته است. از اینرو، ثبات و تنظیم بازار این محصولات و ایجاد قیمت‌های متعادل برای آنها یکی از نگرانی‌های معمول سیاست‌گذاران است. محصولات گوشتی همواره جزء محصولات مهم و ضروری برای افراد جامعه ایرانی بوده است. در تحقیق حاضر، سیستم‌‌‌ توابع تقاضای محصولات گوشتی برای گوشت سفید (مرغ)، گوشت قرمز (گاو) و گوشت آبزیان (ماهیان) در مناطق شهری استان مازندران در قالب سیستم تقاضای ترکیبی معکوس (SIDS) طی دوره زمانی1392-1367 برآورد شده است. پس از آزمون ضرائب، نتایج مشخص کرد که از بین 4 سیستم تقاضای IROT، ICBS، IAIDS و INBR، تنها سیستم تقاضای INBR با داده‌های تحقیق سازگار است. همچنین کشش‌های جبرانی و غیرجبرانی متقاطع نشان از جانشینی انواع گوشت دارد. بر اساس کشش مقیاس، گوشت قرمز محصولی لوکس و گوشت سفید و آبزیان محصولی نرمال و ضروری است. %U https://www.iranianjae.ir/article_20291_3d1a2facdc528309bb5d25cd83900b0e.pdf